streda, júla 9

Opäť v obľúbenom mestečku


Autobus vytáčal zákruty na serpentínach medzi Hliníkom, Sklenými Teplicami a Banskou Štiavnicou a mne napadlo, že sa mi do života vkradli rituálne udalosti, ktoré prichádzajú s rovnakou istotou ako jar, leto, jeseň, zima, narodeninová grilovačka alebo popíjanie vareného vína na vianočnom trhu: májová chlastačka v Prahe a letné návštevy v Banskej Štiavnici.
Sú príjemné tieto rituálne udalosti. Istota, že sa človek má na čo tešiť. Keď sa vezie tým svojím životom po kľukatej ceste, občas je mu zima, keď niekto otvorí okno, občas horúco, keď sa okno nedá otvoriť, občas si prisadne nepríjemný spotený cestujúci a potom zasa sympatický mladík. Niekedy sa človek bezstarostne vezie v nablýskanom kabriolete s vetrom vo vlasoch a niekedy sa na starom kráme zadrie motor a treba ho pracne znovu roztláčať. Vezie sa cez dediny a mestá, občas pribrzdí a vychutnáva, ale väčšinou sa vozí po tých istých dôverne známych miestach, trochu nudných ale bezpečných.
A potom je tu tá istota, že niekde po pár zákrutách sa znovu vynorí to šarmantné mestečko s dôverne známymi a obľúbenými krčmami, kde si človek dá svoje obľúbené jedlá a nápoje. Napríklad kapučíno s najväčšou čapicou čo som kedy videla. A tam strávi pár leňošivých, bezstarostných, opulentných dní. A možno trochu turistických, ak sa mu chce.

Účastníci zájazdu:
Best FrJENd
Šachový Majster
Rýchlô Striebro alias Kráľ Kremnice

Veru, drsnô je to s poriadnymi chlapmi. Žiadne ľahké romantické prechádzky, popoludňajšie kapučínko, dobré obedy, nákupy v TrotuArte a krátke poznávacie vychádzky do okolia.
Ale pekne:
vyprážané rezne
drsná turistika

fáračka do bane

fernetové a horcové smršte

po polnoci pravidelný prídel Alice in Chains a Tři sestry a škrtiče pytóny v miestnych hospodách s koženými kreslami

a voľne pohodené čierne leopardy


1 komentár:

Anonymný povedal(a)...

Hola, como va?, espero q bien, bueno, esta muy bueno este blog, me gusto, si tenes tiempo pasate por el mio, saludos!!

Luis